Welkom in de kartwereld van Tim Leloux


Leuk dat je komt kijken op mijn website. Mijn naam is Tim Leloux, ik ben 12 jaar en ben in 2009 begonnen met karten. Eerst zo af en toe voor de lol , maar al snel bleek ik er talent in te hebben, toen ben ik lid geworden van het ZJIKC Middelburg, een vereniging voor jeugdige karters t/m 18 jaar.

Karten is een dure sport , met name de wedstrijden zijn vrij prijzig. Sponsors zijn daarom zeer welkom.

Neemt u gerust contact op via het mailadres in mijn profiel voor meer info.


Kartgroet, Tim


dinsdag 28 februari 2012

NCC race 2 in de Uithof Den Haag



Zoals altijd werd begonnen met de kwalificatie van 5 minuten.Voor Tim gaf dit geen problemen en hij eindigde op de eerste plaats.


Heat 1.
Tim ging als eerste van start op de voet gevolgd door Kimberley van Drunik die als thuisrijder deze wedstrijd meenam.
Dit was goed te merken want in de eerste bocht na de kombocht ging ze Tim voorbij en wist deze plaats vol te houden tot het einde van de heat met Tim op de tweede en Ayrton op de derde plaats.

Heat 2.
De startvolgorde was bekend en de heat ging van start met Kimberley op kop en Tim en Ayrton erachter. Al vroeg in de race passeerde Tim Kimberley met Ayrton in zijn kielzog die daarop Tim passeerde. Ayrton ging er als een haas vandoor terwijl Kimberley Tim weer probeerde te passeren wat niet lukte omdat Tim de deur op slot deed. Nu is het niet de bedoeling om in elk verslag over de karts te gaan emmeren maar deze kart had een zwabberkont d.w.z. dat de rubber rand die als bescherming rond de kart zit aan de achterkant los zat. Nu geeft dit geen probleem op een normale baan maar in deze baan zit een kombocht die ook nog eens een keer naar beneden afloopt. In deze bocht zwabberde deze rand alle kanten op en werd de kart naar de buitenkant getrokken. Het was dus uitkijken geblazen voor Tim omdat hij in deze bocht elke keer snelheid verloor. Het enige wat hem te doen stond was verdedigen en de zaken achter hem goed in de gaten te houden. Dit werd tot het einde van de heat volgehouden en hij eindigde op de tweede plaats met Kimberley als derde.
Heat 3.
Na deze twee heats hadden de eerste drie het zelfde aantal punten. Nu werd gekeken naar de snelste tijd van de verreden ronden. Hiervan was Ayrton de snelste met Tim als tweede en Kimberley als derde en dat was dus de startvolgorde voor de komende heat. Deze is gauw verteld Tim deed in de tweede ronde in de bocht na de kombocht een geslaagde inhaalactie op Ayrton en reden de twee van de rest van de deelnemers weg waarna Tim Ayrton op achterstand zette. Resultaat Tim eerste Ayrton tweede en Kimberley derde. In de totaalstand met 2 tweede en 1 eerste plaats de eerste plaats in het totaalklassement met Ayrton op de tweede plaats en Kimberley op de derde plaats.
Na het tragisch overlijden van Josh van Logten  wordt er een wisselbeker uitgereikt namens Josh en deze wordt uitgereikt aan de winnaar van de race. De volgende race wordt deze beker weer aan de dan bekende winnaar uitgereikt. Zoals op de foto te zien is heeft Tim er een hele hijs aan.
De volgende race is op 17 maart bij Hezemans in Eindhoven.    

met de  Josh van Logten bokaal

op het podium vlnr; Ayrton , Tim , Kimberley


Geen opmerkingen:

Een reactie posten