Welkom in de kartwereld van Tim Leloux


Leuk dat je komt kijken op mijn website. Mijn naam is Tim Leloux, ik ben 12 jaar en ben in 2009 begonnen met karten. Eerst zo af en toe voor de lol , maar al snel bleek ik er talent in te hebben, toen ben ik lid geworden van het ZJIKC Middelburg, een vereniging voor jeugdige karters t/m 18 jaar.

Karten is een dure sport , met name de wedstrijden zijn vrij prijzig. Sponsors zijn daarom zeer welkom.

Neemt u gerust contact op via het mailadres in mijn profiel voor meer info.


Kartgroet, Tim


maandag 16 april 2012

NCC race 4 in Swalmen

Zoals het onze gewoonte is zijn we eerst een week van te voren gaan trainen. Dit is een broodnodige zaak want elke baan is verschillend en je moet voor de dag van de race de baan in de vingers hebben. De training verliep goed en we konden met vertrouwen de race tegemoet zien.
De dag van de race begon met de kwalificatie en Tim eindigde op de vierde plaats wat tevens de startpositie was. De eerste race verliep niet helemaal naar Tim zijn zin want hij bleef steken op de vierde plaats achter Jordi Walczak, Rico Haarbos en Martijn Sas.
De tweede race verliep beter na een tijdje achter Martijn aan gereden te hebben kon hij hem met goede inhaalactie passeren om de andere twee in te halen was het te laat omdat ze te ver weg waren gereden. Na twee races worden de punten opgeteld om de startpositie van de derde race te bepalen. Martijn en Tim hadden evenveel punten maar omdat Tim een snellere rondetijd gereden had startte hij voor Martijn op de derde plaats achter Jordi en Rico.
Maar in een race kan van alles gebeuren dat bleek dus in de derde race. Jordi ging er als een speer vandoor op zijn thuisbaan en dat was goed te merken. Rico kreeg een mindere kart en kreeg meteen Tim op zijn nek en om de tweede plaats te halen moest Tim er zo snel mogelijk langs wat  hij in de tweede ronde met een puike inhaalactie deed. Als Tim de tweede plaats in het totaal klassement wilde bereiken dan  moest Rico de zesde plaats halen en dat zag er na de twee voorgaande races niet naar uit daar reed hij deze dag veel te sterk voor. Maar een aantal ronden verder ging ook Martijn erlangs en tot overmaat van ramp kreeg de rest van het veld hem ook in het vizier wat resulteerde in een inhaalactie die voor hem verkeerd afliep en hem op de achtste plaats deed belanden. Dus je ziet maar zeg nooit, nooit in de race kan tenslotte van alles gebeuren .
Al met al voor Tim was het een prima dag hij eindigde achter Jordi op de tweede plaats en voor Martijn die door dit akkevietje op de derde plaats eindigde voor de onfortuinlijke Rico.
De volgende race vindt plaats bij Antwerp Karting outdoor op 12 mei.


vlnr. Tim - Jordi - Martijn

Geen opmerkingen:

Een reactie posten